»goedgevoel.be«, 27 oktober 2010

Watermeloen verlaagt bloeddruk door hoog aandeel arginine

Het eten van watermeloen verlaagt de bloeddruk en voorkomt prehypertensie, een aandoening die kan leiden tot hartziekten. 

Bijwerkingen
De aminozuren die in watermeloen zitten, verbeteren de prestaties van de aders en verlagen de bloeddruk bij patiënten met prehypertensie, dit is een lichtjes verhoogde bloeddruk.

Bij het eten van watermeloen, dat rijk is aan L-citrulline, treden deze bijwerkingen niet op. Dit is een aminozuur dat het lichaam in L-arginine wordt omgezet. Het fruit kan zo voorkomen dat prehypertensie evolueert in een te hoge bloeddruk, wat een belangrijke risicofactor hartaanvallen en beroerten is. (ep)

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer