De werkzaamheid van aminozuren

Studies van de afgelopen jaren tonen aan dat aminozuren in de strijd tegen diabetes, osteoporose, hartinfarct, vetstofwisselingsstoornissen en potentie stoornissen, maar ook op het gebied van »anti-aging« en zelfs bij opvliegers effectief zijn. Zo luidt de conclusie van het internationale symposium van de vereniging voor toegepast aminozuren onderzoek in de behandeling en praktijk (GFA), die 100 wetenschappers uit zes landen in 2005 volgden.  Hoewel de resultaten van de studie over de positieve effecten van aminozuren goed zijn, ontbreekt in Europa grotendeels de erkenning in de geneeskunde. Daarbij zijn aminozuren voor de opbouw van structurele proteïnen zoals collageen, enzymen, de bloedstollingsfactoren, antilichamen de vervoer-moleculen, de spieren en van hormonen noodzakelijk.

In Duitsland ligt de toevoer van aminozuren vaak op grond van de algemene ondervoeding onder de internationale toevoer aanbeveling. Voor behandeling en voorkoming van bepaalde ziekten is de toepassing van bepaalde aminozuren in hoge dosis noodzakelijk, zodat de toediening van supplementen nodig is. Dit is een conclusie van de congresdeelnemers aan deze discussie. Vegetariërs en mensen met chronische lever en nier ziekten hebben hoge aminozuren deficiëntie. De aminozuren arginine, glutamine, lysine, methionine en taurine zijn immuniteit gemoduleerd en helpen mensen met een zwakke afweer. In totaliteit hebben aminozuren een enorm potentieel in behandeling en voorkoming van ziekten verklaarde Dr. rer. nat. Jürgen Reimann.1

aminozuren-kunnen-het-menselijke-organisme-veelzijdig-ondersteunen

Aminozuren kunnen het menselijke organisme veelzijdig ondersteunen

Samenvattend kunnen we vaststellen dat aminozuren in aanvulling op de traditionele geneeskunde hulp bij volgende toepassingsgebieden bieden:

Bronnen

1Gesellschaft für Ernährungsmedizin und Diätetik e.V.; Internationaal Symposium “Nieuwe behandelmethoden met behulp van aminozuren en proteïnen”, 25-27 februari 2005 te Praag (Tsjechië)

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer