Ornithine

Ornithine is een niet-proteïnogene aminozuur, dat in de ureumcyclus een centrale rol speelt. L-ornithine ontstaat in de ureumcyclus uit L-arginine. Daarbij komt ureum vrij. Het ondersteunt het ontgiften en draagt bij aan de gezondheid van de lever.

Ornithine behoort niet tot de 20 standaard aminozuren, maar is in combinatie met arginine belangrijk - vooral bij de afbouw van ammoniak, een prestatie verminderd eindproduct van de proteïne stofwisseling.1 Naast de ondersteuning van de leverfunctie en het ontgiften van de lever, is een snelle wondgenezing maar ook een beter slaappatroon als ook de verhoging van de erectievaardigheid het resultaat.

Ornithine zorgt in combinatie met arginine voor meer vitaliteit

Ornithine wordt in het lichaam zeer langzaam tot arginine afgebouwd. Aangezien de werking lang aanhoud, is ornithine de perfecte aanvulling op arginine. De combinatie van beide aminozuren stimuleert de hormoonproductie en insulineproductie, verbeterd in het algemeen het regeneratie vermogen van het lichaam en leidt tot een aanzienlijk hogere vitaliteit. Bij mannen werkt de extra vitaliteit aangetoond potentie verhogend.2

ornithine

Onder normale omstandigheden is het lichaam in staat voldoende hoeveelheid van dit aminozuur zelf te produceren. Stress, ziekten en onrust kunnen echter de productie verminderen. Het is raadzaam extra voedingsstoffen in te nemen die arginine en ornithine bevatten. Dit zit bijvoorbeeld in vis, vlees, melk en eiwitproducten, noten, rijst, soja en tarwe. Bovendien worden de aminozuren ook in tabletten, poeder of capsule vorm aangeboden. Bijzonder effectief zijn combinatieproducten, die nog andere microvoedingsstoffen zoals zink, vitamine B en/of biotine bevatten.

Bronnen

1Lavie, L., Hafetz, A., Luboshitzky, R. & Lavie, P. (2003) Plasma levels of nitric oxide and L-arginine in sleep apnea patients, Journal of Molecular Neuroscience, Volume 21, issue 1, (pp. 57-63)

2Toda, N., Ayajiki, K. & Okamura, T. (2005) Nitric oxide and penile erectile function, Pharmacol Ther., Volume 106, issue 2, (pp. 233-266)

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer