»Mitteldeutsche Zeitung«

Arginine en zink maken sperma resistenter

»Er zijn geen op bewijs gebaseerde studies die aantonen dat bepaalde levensmiddelen de vruchtbaarheid van vrouwen kunnen verhogen« verzekerd Werner Harlfinger van de Professional Association van Gyneacologen in München. »Toch is het belangrijk dat vrouwen met een kinderwens op hun voeding letten. Het is over het algemeen moeilijker voor vrouwen met overgewicht zwanger te worden. Een dieet moeten vrouwen met een kinderwens niet volgen. Want tijdens een dieet heeft het lichaam vaak een tekort aan voedingsstoffen.« Te mager zijn is ook niet goed. Het lichaam van een vrouw met een dergelijk statuur weet dat ze niet zwanger moet worden. De tekortkomingen door ondergewicht kunnen de stofwisseling beïnvloeden en de ovulatie verhinderen.

Al vanaf het punt waarop de beslissing is genomen een kind te willen, is het verstandig foliumzuur in te nemen. Ontbreekt dit in het lichaam van een aanstaande moeder kan het zenuwstelsel van de foetus niet goed ontwikkelen. Tijdens de zwangerschap stijgt de behoefte zo sterk, dat een gezonde voeding nauwelijks toereikend is. Harlfinger raad daarom aan een foliumzuur supplement van te voren in te nemen. Het is mogelijk dat het lichaam zo sneller voor een zwangerschap bereidt is.

Ook voor mannen geldt: »dat ze in eerste instantie op een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging moeten letten», verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid van mannen van het universitair ziekenhuis Hamburg-Eppendorf. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Het is zeer belangrijk voor vele processen in de testikels en de penis en kan positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken.«

Granen, sojabonen en noten bevatten veel arginine. Een positief effect heeft ook zink: het spoorelement maakt sperma resistenter. Het is in peulvruchten maar ook in appels en bananen aanwezig. Sport wordt aanbevolen zolang het niet overdreven wordt.

»Wie veel aan krachttraining doet bereikt het tegenovergestelde en schaadt eerder de vruchtbaarheid.« Want door een zeer hoog trainingsprogramma kunnen de hormonen door elkaar raken. »Dat roken en alcoholconsumptie schadelijk zijn is duidelijk« zegt Sommer. Echter moet worden opgemerkt dat de productie van sperma drie maanden duurt. Zelfs als alles gevolgd wordt moet men niet gelijk met resultaten rekenen.

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer