»Die Welt«, 24 februari 2003

Veel ballaststoffen en eieren verminderen het risico op borstkanker

Eieren helpen mogelijk bij het voorkomen van borstkanker, omdat ze rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen zijn.

Boston vrouwen, die als jongere vaak eieren aten, krijgen minder vaak borstkanker. Ook ballaststoffen en plantaardige vetten lijken tegen borstkanker te beschermen, terwijl boter het risico daarop juist vergroot, zo berichten Amerikaanse onderzoekers in het vakmagazine »Breast Cancer Research«. Zij hebben meer dan 120.000 vrouwen over hun eetgewoonten tijdens hun schooltijd ondervraagd.

Bij vrouwen, die tussen hun 12e en 18e levensjaar veel eieren, plantaardige vetten en ballaststoffen opnamen, was het risico op het krijgen van borstkanker duidelijk kleiner. Eieren voorkomen mogelijkerwijs borstkanker, omdat ze rijk aan essentiële aminozuren, vitaminen en mineralen zijn.

Ballaststoffen zouden een beschermend effect kunnen hebben, doordat ze oestrogeen binden. Dit hormoon wordt ervan verdacht, in grote mate de ontwikkeling van borstkanker te bevorderen.

 

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer