»openPR«, 12 april 2007

Studie bewijst de positieve werking van aminozuren op lichaam en geest

Depressies kunnen door een individueel aangepast aminozuur-preparaat verminderd worden. Dit toont een wetenschappelijke studie van prof. dr. Jürgen Spona, de voormalig leider van het „Ludwig Boltzmann Institut für zelluläre Endokrinologie”, in samenwerking met de afdeling Psychiatrie van de Medische Universiteit in Graz aan.

Het resultaat van dit vierjarige onderzoeksproject, dat door de Oostenrijkse provincie Steiermark ondersteund werd, is in de apriluitgave van het academische tijdschrift „European Archives of Psychiatry and Clinical Neuroscience” te lezen.

Een gebrek of overschot aan aminozuren kan tot een vermindering van de eiwitsynthese en als gevolg daarvan tot vermoeidheid, depressies, concentratieproblemen en een verminderde afweer leiden. »Een gebrek aan aminozuren ontstaat bijvoorbeeld door stress, ziekte of het groei- danwel verouderingsprocess”, verklaart prof. dr. Jürgen Spona. „Door een geregelde toevoer van aminozuren worden zowel het lichamelijke als het geestelijke prestatievermogen van het lichaam verbeterd.«

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer