»Hamburger Abendblatt«, 15 december 2011

Steeds meer senioren lijden aan ondervoeding

Volgens het DAK moeten oudere mensen steeds vaker met een ondervoeding in het ziekenhuis behandeld worden. Na gegevensanalyse van het ziekenfonds stelde artsen van de Hamburger ziekenhuizen in 2008 bij 354 senioren een ondervoeding vast, in 2010 was dit al gestegen naar 604. Dit is een stijging van 70,6 procent. De gemiddelde leeftijd lag in Hamburg in 2010 bij 74 jaar. Landelijk steeg het aantal mensen in de afgelopen twee jaar tot 53 procent. In 2010 werden bij het DAK 17091 ziekenhuisbehandelingen wegens ondervoeding ingediend. In 2008 waren het nog maar 11173 gevallen. De gemiddelde leeftijd lag bij 70 jaar. 

Bij de meeste werd een eiwit- of vitamine-tekort vastgesteld. De ondervoeding viel meestal op wanneer in het ziekenhuis andere ziektes zoals diabetes of een heupfractuur werden behandeld zo het DAK. 

De seniorenbond gaat ervan uit dat landelijk bijna elke twaalfde van de over zestigjarige aan chronische ondervoeding lijdt. Ontbreken nodige vitaminen, eiwitten (aminozuren), sporenelementen en mineralen dreigt zwakte en stofwisselingsstoornissen met ernstige secundaire ziekten. Wie opvallend veel gewicht verliest en veel minder belastbaar is moet zich medisch laten onderzoeken, adviseert DAK expert Peter Rowohlt. Het DAK beveelt een voedingsrijk dieet aan met melk en melkproducten, aardappelen, groente, fruit en granen zoals ook vis en vlees aan.

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer