»Basler Zeitung«, 13 april 2005

Oeroud enzym als voedingsadviseur

De behoefte aan een evenwichtige voeding is bij zoogdieren volgens een nieuwe studie aangeboren. Een oeroud enzym zou de hersens tot de keuze voor gezonde, aminozuurhoudende voeding aanmoedigen.

Geobserveerd werd dit mechanisme door wetenschappers van de New York University School of Medicine. Zij vonden het doorslaggevende enzym in de hersenen van muizen, zoals de onderzoekers in de apriluitgave van het vakblad »Cell Metabolism« (Nr. 1, blz. 273) schrijven. In het experiment schakelden de wetenschappers dit enzym uit – daarop veranderde het eetgedrag van de dieren zich. De muizen kon het nu niet meer schelen, of ze zich gezond voedden of niet. Het enzym veroorzaakt een serie elektrische impulsen, die de muizenhersenen informatie over het aminozuurgehalte van de voeding geven, legt David Ron de observaties uit. Op deze wijze weten de hersenen bijvoorbeeld, of er genoeg aminozuren via de voeding in het bloed worden opgenomen. Eet de muis te veel »ongezond« eten, dan bevelen de hersenen, voeding met een hoger aminozuurgehalte te prefereren.

De waarnemingen van de New Yorker onderzoekers werden daarnaast door experimenten aan de universiteit van Californië ondersteund. Daar had onderzoekster Dorothy Gietzen het enzym al bij ratten gevonden.

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer