»News Aktuell Schweiz«, 17 januari 2008

Medici raden plantaardige vleesvervangers aan vanwege het hoge gehalte aan aminozuren

Na de grote vleesschandelen van de laatste jaren kiezen meer en meer mensen voor plantaardige alternatieven. Vegetarische „worst”, „schnitzel” en „goulash” uit plantaardige eiwitten zijn sterk in opkomst. Medici beoordelen deze ontwikkeling, door het hoge aminozuurgehalte in deze vleesvervangers, als positief.

„Meerdere internationale studies tonen aan dat plantaardige eiwit door de unieke aminozurensamenstelling veel voordelen biedt” zegt Dr. H. Kugler, bestuurder van het „diagnostische Centrum für Mineralanalytik und Spektroskopie” en expert op het gebied van aminozuren. Plantaardige proteinen hebben onder andere een cholesterolverlagende werking en kunnen op die manier het risico op hart- en vaatziekten te verlagen. In het verleden werden dierlijke eiwitten ten onrechte zeer positief beoordeelt. Die inschatting beruste op verouderde dierproeven die, zo is ondertussen vastgesteld, geen voor mensen geldige conclusies toelaten. „Dierlijke producten hebben enorme nadelen: ze bevatten voornamelijk verzadigde vetzuren die de cholesterolspiegel verhogen en daardoor zelfs insulineresistentie en diabetes kunnen bevorderen” besluit Dr. Kugler.

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer