»Gesellschaft für Ernährungsmedizin«, 28 januari 2008

L-carnitine voor een strakke huid

L-carnitine stimuleert de afbouw van vet en is werkzaam tegen het JoJo-effect.

Het is onmogelijk om cellulitus gewoon weg te smeren. Wie de sinaasappelhuid permanent kwijt wil raken kan het beste een eetpatroon met verzadigende ballaststoffen aannemen, regelmatig sporten, zich goed verzorgen en dagelijkse masseren om deze hardnekkige deukjes aan de bovenbenen en billen te lijf te gaan.

Minstens 80% van alle vrouwen boven de 30 hebben met cellulitis te kampen. Het ideaalbeeld van een perfect bikinifiguur is „koren op de molen voor de cosmetische industrie” aldus diëtiste Kladuia Pütz van de „Gesellschaft für Ernährungsmedizin und Diätetik in Bad Aachen”. „De meeste cremes, sprays, zalfjes en lotions zijn duur en bovendien zinloos” zegt Pütz. De meeste producten zouden naar verluid de bloedsomloop verbeteren en water uit het weefsel transporteren. „Hooguit voelt de huid naar het insmeren zachter aan, wat ook met goedkopere huidcremes en lotions te bereiken is”.

Een in verhouding vetarme, afwisselingsrijke voeding is een absolute voorwaarde voor een gladde, strakke huid. Te veel verzadigde vetzuren veroorzaken een toename van de vetcellen, en daarmee van de cellulitus, verklaart Pütz. Effectieve „fatburners” zijn daarentegen MCT-vetten en L-carnitine, die de verbranding stimuleren en het JoJo-effect tegengaan.

Overgewicht stimuleert per definitie de (toename van) cellulitis. Daarom is de eerst e stap de overtollgie kilo's kwijt te raken. Voorzichtigheid is echter geboden bij radicale diëten, het koolsoepdieet of vasten: deze methoden kunnen zelfs een toename van de cellulitis veroorzaken doordat ze voornamelijk spieren afbreken. „De eetgewoonten moeten langdurig worden aangepast naar een afwisselingsrijk menu met veel groenten, sla, vers fruit en volkorenproducten” legt Pütz uit. Om de spieren te kunnen beschermen heeft het lichaam voldoende proteine. Tenminste een gram per kilo van het eigen lichaamsgewicht is nodig; daarnaast moet tenminste drie maal wekelijks – bij voorkeur zelfs dagelijks - een half uur worden gesport.

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer