»Wiener Zeitung«, 20 maart 2007

De bouwstenen van het leven

Ze behoren tot de elementaire bouwstenen van het menselijk lichaam: de aminozuren. Uit hun worden de proteïnen, de eiwitten, gebouwd die als belangrijke energieleverancier voor iedere cel werken. Aminozuren komen in alle weefsels in het lichaam voor en spelen bij alle processen, die onze lichamelijke en geestelijke functies aansturen, een voorname rol.

Ze ondersteunen ontgiftingsprocessen, helpen de gevolgen van oxidatieve stress te reduceren, functioneren als 'gezondheidspolitie' en verhinderen vrije radicalen het indringen in de celwanden, legt prof. Jürgen Spona in een gesprek met de „Wiener Zeitung” uit.

Hoewel het lichaam veel aminozuren zelf kan produceren (de zogeheten niet-essentiële aminozuren), bestaan er ook aminozuren die net als vitamine of sporenelementen via de voeding moeten worden opgenomen (de essentiële aminozuren).

De functie en werking in het lichaam is dan ook zeer groot, en reikt van onder andere de spieren, huid, haar, botten, bloed, hormonen en enzymen tot belangrijke hersenvloeistoffen (bijvoorbeeld Serotonine), legt Spona uit.

Een gebrek aan aminozuren kan onder andere door ziekte, een onevenwichtig voedingspatroon en geestelijke of lichamelijke stress ontstaan. Het kan tot stemmingswisselingen, vermoeidheid, burn-out verschijnselen, slaapstoornissen, stofwisselingsziekten of een verhoogde infectiefrequentie leiden, aldus de expert. Dan is het ook belangrijk het lichaam van de benodigde energie te voorzien door de aminozuren in voldoende mate in te nemen.

Al sinds enkele jaren werkt Spona met op de individuele behoefte afgestemde combinaties van aminozuren, en hij heeft daarmee positieve effecten bereikt. Niet alleen bij sporters (zowel in de hobby- als prestatiesport), maar bijvoorbeeld ook bij anti-aging. Aminozuren worden ook ingezet ter voorkoming van cardiovasculaire ziektes zoals bijvoorbeeld Arteriosclerose (aderverkalking), bij het afvallen, voor het verbeteren van de botdichtheid of als ontstekingsremmer.

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer