»Nassauische Neue Presse«, 26 april 2011

Carnitine verbetert de gezondheid van het hart

Het hart is ongeveer zo groot als je vuist en ongeveer driehonderd gram zwaar, het verricht ongelooflijks. Het klopt honderdduizend keer per dag, ongeveer drie miljard keer tijdens een leven, volbrengt tijdens deze periode een prestatie vergelijkbaar met de werkkracht van zestig automotoren en pompt dagelijks zevenduizend liter bloed in ons vijftien honderd kilometer-lange vatenstelsel. Het bloed gaat eerst in onze grote hoofdslagader van daar uit gaat het van kop tot teen verder in fijnere vaatjes tot aan de kleinste haarvaatjes die aaneengeregen ongeveer honderd dertig duizend kilometer lang zijn.

Zijn deze vaten schoon en vrij van afzettingen kan een hart zijn taak 120 jaar of langer vervullen. Wordt slechts een van de grote kransslagaders bijvoorbeeld door trombose gesloten of de hartspier verkrampt kan een hartinfarct optreden.

Nog steeds behoren hart- en vaatziekten tot de meest veroorzaakte doodsoorzaken. Elk jaar lijden ongeveer driehonderd vijftigduizend mensen aan een hartaanval. Meer als dertig procent sterft daaraan.

Een ongezonde levensstijl gaat aan een infarct vooraf. Niet alleen overgewicht speelt een grote rol. Roken, regelmatige alcoholconsumptie, diabetes mellitus, slechte bloedwaarden zoals geoxideerde LDL-cholesterol, hoge CRP, vitamine B6 en B12, foliumzuur deficiëntie, te weinig beweging, overdreven veel sporten, hoge bloeddruk en vooral permanente stress zijn risicofactoren. Het kan tot ontstekingen in de vaatwanden leiden die voor het ontstaan van de gevreesde aderverkalking verantwoordelijk zijn, en een zuurvergiftiging in ons organisme veroorzaken. Dat daarom kramp in de hartspier een trigger van een infarct gebeuren is wordt nog te weinig gemerkt.

Zorg ervoor dat je als man de omvang van de taille tot een maximum van 102 cm vermindert, en als vrouw tot een maximum van 88 centimeter. Train je hart daarom minstens drie keer per week door middel van uithoudingstraining. Stop chronische ontstekingen aan bijvoorbeeld het tandvlees. Zorg dat je met voldoende microvoedingsstoffen verzorgd bent: Vitamine C en E en voorkomt het ontstaan van gevaarlijke vette radicalen. Kalium en magnesium verbeteren de zuurstoftoevoer naar je hart, het kan de bloeddruk verlagen en helpen bij hartritmestoornissen. L-carnitine voedt het hart wat alleen vet als energieleverancier kan gebruiken.

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer