»Hamburger Abendblatt«, 29 juli 2005

Aminozuren – zo viel hij 20 kilo af

Toen Mark Warnecke gistermorgen opstond, vond hij 1350 e-mails op zijn computer. Het waren felicitaties, maar ook veel vragen over hoe hij 20 kilo af kon vallen. »Mijn dieet was doorslaggevend voor de titelwinst. Met 20 kilo meer op de weegschaal had ik hier niet gewonnen«, aldus Warnecke. Een belangrijk bestanddeel is glycine, dat in het menselijk lichaam in de herstelfase tot 30 procent verminderd.

Warnecke:»Ik heb sinds meer dan zes jaar geprobeerd af te vallen, maar door de onregelmatige maaltijden tijdens mijn werk in het ziekenhuis en door de goede kantine werden het steeds meer kilo’s. Tijdens elk dieet verzwakten mijn prestaties, en moest ik ermee ophouden.« Nu viel hij met aminozuren af en werd sterker.

Aminozuren hebben volgens prof. Klaus-Michael Braumann, decaan van het instituut voor sport- en bewegingswetenschappen aan de universiteit Hamburg, het voordeel »dat ze voor 96 procent spieropbouwend werken, en de herstelfase versnellen«. Ze gelden niet als doping, maar als toegestane voedingssupplementen.

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer