»aerzteblatt.de«, 21 maart 2011

Vroegtijdige diabetes waarschuwingssysteem: Aminozuren kunnen al 10 jaar van te voren diabetes voorspellen.

Onlangs werd in de »Natur Medicine« een baanbrekende studie gepubliceerd wat aantoonde dat de concentratie van vijf aminozuren een diabetes type 2 ziekte tot tien jaar van te voren voorspellen kan.

Ter onderzoek van dit fenomeen werden bij 2.422 proefpersonen bloed afgenomen, en deze over twaalf jaar op hun aminozurenconcentratie gecontroleerd. Bij 2.000 proefpersonen ontwikkelde zich in de loop van deze studie diabetes. Al jaren eerder toonde de later ziek geworden personen gewijzigde aminozuurwaarden van isoleucine, leucine, valine, tyrosine en fenylaline in vergelijking met de personen die niet ziek zijn geworden aan, dit stelde de studieleider Thomas Wang van Massachusetts General Hospital vast.

De zogenaamde »Framingham Offspring Study« legde een rechtstreekse samenhang tussen een verstoorde aminozuurstofwisseling en de ontwikkeling van diabetes type 2 vast.

Deze ontdekking is ook daarom zo belangrijk omdat deze methode een goedkoop waarschuwingsteken voor diabetes type 2 vertegenwoordigt, omdat aminozuren zeer gemakkelijk en goedkoop in het bloed aangetoond kunnen worden. Profylactisch kan dan een vroegtijdige ziekte verhinderd worden door bijvoorbeeld een aangepast voedingspatroon.

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer