»Welt am Sonntag«, 20 februari 2005

Aminozuren in nectar vergroten vruchtbaarheid

Vlinders hebben een voorkeur voor bloesems, waarvan het nectar een hoog aminozuurgehalte heeft. Die aminozuren hebben een positieve werking op de vruchtbaarheid van de vlinders. Dat hebben wetenschappers van de Universiteit Basel uitgevonden.

De onderzoekers lieten twee groepen rupsen ieder met een andere brandnetelsoort opgroeien. De nectar van de ene soort was daarbij duidelijk sterker aminozuurhoudend dan die van de andere. Nadat de vlinders verpopt waren, legden degenen die met de brandnetel met het hogere aminozuurgehalte gevoed waren opgegroeid duidelijk meer eitjes.

Beste Lezer,

Er wordt ons heel vaak gevraagd welke producten op basis van aminozuren wij kunnen aanbevelen. Omdat wij dit over het algemeen niet kunnen beantwoorden hebben wij een portaal gecreëerd waar wij producten en de service van de grootste aanbieders uit Duitsland onderzocht en beoordeeld hebben: www.aminosaeuren.de

Nieuws

  • »Mitteldeutsche Zeitung«

    Arginine en zink maken sperma resistenter

    »Mannen moeten aandacht besteden aan een evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.« Dit verklaart Prof. Frank Sommer van het instituut voor gezondheid voor mannen van het UKE in Hamburg. Als speciale voedingstip adviseert hij het aminozuur arginine. Ze kunnen positief op de dynamiek en fitness van het sperma werken. Het spoorelement zink draagt ook tot een verhoogde weerstand bij.

    Meer